En Synoniem Voor: Styling = Atilering, Vormgeving.

Het staat er al, vormgeven en ontwerpen van een nieuwe sfeer en indeling van een ruimte.

Een styliste maakt een plan naar aanleiding van een plattegrond met afmetingen, gesprekken met de opdrachtgever en haar eigen vakkennis. Ze ontwerpt een indelingsplan, meubelplan, materiaalplan, lichtplan, accessoires en klein meubelplan en maakt een totaaloverzicht.

Samen met de klant worden kleuren en materialen uitgezocht, dat kan d.m.v.. beurs en winkel bezoeken of het opvragen van stalen.

Met alle verzamelde informatie en materialen gaat een stylist aan de slag. Een ontwerp is nooit meteen definitief, er volgen nog een paar besprekingen waarin wijzigingen besproken worden en misschien nog extra’s. Als alles naar wens is en iedereen is blij met het resultaat, volgt de uitvoering! Een spannend moment voor beide partijen.

Als de uitvoering klaar is en het beoogde resultaat is geslaagd, worden er vaak “voor en na” foto’s gemaakt voor de portfolio van de stylist en natuurlijk ook voor de klant.

Voor veel mensen is het inschakelen van een stylist een hoge drempel om te nemen, men denkt dat het inhuren van een stylist wel duur zal zijn en dat die persoon ze van alles wil opdringen wat ze helemaal niet mooi vinden of niet willen…..

Gelukkig is dat helemaal niet zo! Alles gaat in overleg en er wordt altijd rekening gehouden met het te besteden budget. De klant bepaald alles, ook of de uitvoering verzorgt moet worden of niet of dat het plan in fases wordt uitgevoerd.

Uiteindelijk is het duurder om een ruimte te renoveren en het is niet geworden zoals je wilt omdat je eigenlijk niet zo goed weet hoe je een bepaalde sfeer kunt creëren en later toch weer aanpassingen gaat doen.

Ik hoop dat de drempel lager is geworden na het lezen van dit verhaal en neem gewoon contact op en vraag……